Veritabanı Uygulamaları

Verilerin birbirleri ile verimli ve çok daha hızlı bir şekilde ulaşılmasına olanak veren kayıtlar topluluğu veritabanı nedir sorusunun karşılığı olacaktır. Her türlü bilgiyi bu şekilde saklayabilirsiniz. Ve en önemlisi de sakladığınız bilgilere istediğiniz an ulaşabilir, değiştirebilir ya da yenilerini ekleyebilirsiniz. Birbiri ile ilişkilendirilen bilgilerin elektronik ortamda veritabanında saklanması söz konusudur.

Veri Tabanı Çeşitleri

Kullanılacak olan veri tabanı çeşitleri amaçları doğrultusunda seçilir. Bu veri tabanı ile neler yapılacak, siteyi günde kaç kişi ziyaret edebilir, aynı anda kaç işlem yapılması gerekli, güvenlik ölçüsü ve veri güvenliği ölçüsü veritabanı türleri seçimleri için gerekli sorulardır. Veritabanı türleri ise kısaca, relational, non-relational olarak ikiye ayrılsa da başka türleri de mevcuttur. Ayrıca bu konuda ücretsiz veya ücretli kullanılan çok sayıda veritabanı platformu bulunmaktadır bunlar arasında Microsoft Acces, MySQL, MsSQL, IBM DB2, Informix, PostgreSQL, Oracle, Interbase, Progress yer alıyor.

Veri Tabanı İşlemleri

Firmamız bu şeklide veritabanı sistemleri ihtiyaçlarınıza birebir karşılık vermekte ve Google partneri olarak web sitesini yaptıranlara ücretsiz hosting ve domain name hizmeti sunmaktayız. Veri tabanı oluşturulurken en bir dosya açılır ve tüm veriler bu dosyalar içerisinde saklanır. Özellikle veritabanı planlaması yapılırken yeni dosyaların eklenmesi, yeni verilerin elde edilmesi, verilerin değiştirilmesi, silinmesi ya da var olan verilerin farklı biçimlerde gösterilmesi gibi işlemler yapılabilir.

Microsoft Access İle Veri Tabanı Oluşturmak

Kullanabileceğiniz  programlar arasında Microsoft Access, bilgilerinizi liste şeklinde düzenleyebileceğiniz bir programdır. Ve bir veritabanı geliştirme programı olarak tabloları, sorguları, raporları, formları, modülleri ile çalışmalar yapılmaktadır. Aynı veri tabanı içerisinde birden çok tablonun kullanılması söz konusudur. Tablolarda belirli kriterlere göre süzme işlemleri yapılabilir.

veritabani-manas-medya-produksyon-reklam-ajansi veritabanı uygulamaları

Hazırlanan tasarımı ile bilgi girişleri tablolar üzerinden doğrudan yapılır. Bu da çok önemli bir pratiklik kazandırır. Makrolar ne işe yarar şeklinde araştırmalarda tek bir komut düğmesine atanan işlemlerin anında sonuçlanması sağlanabiliyor. Makrolar bu nedenle Vicual Basic programlama dili ile yazılır.

Veri Tabanı Oluşturma Aşaması

Acces programı üzerinde yeni bir dosya açarak veritabanı hazırlama çalışmalarına başlayabilirsiniz. Hazırlanan veri tabanı üzerinde çalışma alanı oluşur ve içerisindeki nesnelerin düzenlenmesi gereklidir. Özellikle veritabanı yönetimi sistemi içerisinde yeni bir veri tabanı oluşturulması, düzenlenmesi, kullanılması, geliştirilmesi, bakımının yapılması başlıkları yer alır. Ve bu veri tabanı yönetim sistemi veri modeline göre ya da kullanıcı sayısına göre sınıflandırılabilir. Nesneye yönelik olarak hazırlanan veri tabanları da günümüzde pek çok hesap tablosunun bu alanda hazırlandığı ve veri tabanı yönetim sistemi ile yönetildiği söylenebilir. Bu yönetim sistemleri içinde sql çalışmaları da bulunur. Sorgular bu dil ile hazırlanır.